Edit
נועה דיין

אחוות הגברים האירוטית: הומוסקסואליות, יהדות ותנועות הנוער

מתי?
Monday, 06/01/2020
19:30
איפה?
פרטים נוספים

מכון ליאו בק ומשכילע

סדרה שניה בסדרת הרצאות  פייסבוק-לייב

על להט"ביות ויהדות ברפובליקת ויימאר

ד"ר עפרי אילני

ממכון ון-ליר

אחוות הגברים האירוטית:

הומוסקסואליות, יהדות ותנועות הנוער

 

תקציר הרצאה שניה:

בעשור השני של המאה העשרים התפשטה בעולם דובר הגרמנית אידיאולוגיה חדשה ורדיקלית: המנרבונד, או אחוות הגברים האירוטית. תפישה זו ראתה במשיכה האירוטית בין גברים, ולא במשפחה, את הבסיס להתהוותה של החברה. היא הציגה את הגברים הנמשכים לבני מינם בתור הרוח החיה בתרבות ובמדינה. ההשפעה הגדולה ביותר של התיאוריה הייתה בתנועת הנוער – ובכלל זה תנועות הנוער היהודיות. זאת, אף על פי שהיו לתיאוריה מרכיבים אנטישמיים – לטענתו של הוגה התיאוריה הנס בליהר, היהודים אינם מסוגלים לאחוות גברים.
ההרצאה תציג את עלייתה ונפילתה של אחוות הגברים האירוטית, ותעקוב אחר כמה ממפיציה היהודים: בנדיקט פרידלנדר, ולטר מוזס, הנס יואכים שפס ואחרים
ד"ר עפרי אילני הוא היסטוריון, עמית פוסט דוקטורט באקדמיית פולונסקי במכון ון ליר. מחקרו הנוכחי עוסק בהומוסקסואלים יהודים במחצית הראשונה של המאה העשרים. הוא כתב גם את המאמר "נגע נפוץ במזרח: תיאורים של הומוסקסואליות בתקופת המנדט", ומאמרים נוספים בנושא זה.

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

*כל האירועים שלנו מצולמים ומוקלטים

הקלטה של האירוע
בשיתוף פעולה עם
0
    0
    סל הקניות שלך
    סל הקניות ריקחזרה לחנות

    חיפוש באתר

    כניסת משתמשים